Veidekke tar nye grønne grep med ROCKWOOL-gjenvinning

Veidekke tar nye grønne grep med ROCKWOOL-gjenvinning

Veidekke tar nye grønne grep

Veidekke viser vei for nye grønne initiativer ved å gjenvinne ROCKWOOL på byggeprosjektet på Ulven. Steinull, som hovedsakelig brukes som isolasjon, har tradisjonelt blitt deponert som avfall. Nå skal det i stedet gjenvinnes gjennom ROCKCYCLE-ordningen, hvor steinullen returneres til fabrikken i Moss for omsmelting til nye produkter. Denne ordningen lukker sirkelen og sikrer at isolasjonen får nytt liv.

Samarbeid med NG

I samarbeid med Norsk Gjenvinning sørger Veidekke for en effektiv viderehåndtering av steinull, fra byggeplass til gjenbruk. Norsk Gjenvinning håndterer den utsorterte steinullen fra byggeplassene på Ulven, fra tømming av containere til transport til Stena Recycling i Moss, hvor mottakskontroll og sluttbehandling finner sted. Denne effektive logistikken gjør prosessen mer CO2-effektiv. Partnerskapet bidrar både til en mer sirkulær økonomi og redusert CO2-avtrykk i byggebransjen.

- Ved at store prosjekter som Ulven-utbyggingen resirkulerer steinull, vil det være med på å gi en signaleffekt og positiv erfaring som bransjen kan dra nytte av, sier Håvard Sveahaugen, Public Affairs & Sustainabaility Manager i ROCKWOOL.

Foregangsinitiativ i Innovasjonsdistriktet

Initiativer som dette viser hvordan sirkulær økonomi kan implementeres i praksis, som er en helt sentral målsetting for oss i Hovinbyen Sirkulære Oslo. Vi håper at dette initiativet - og ikke minst samarbeidet - setter en ny standard for fremtidige byggeprosjekter i Innovasjonsdistriktet!

Foto: Veidekke