Vi skaper nye, grønne arbeidsplasser
En test- og demonstrasjonsarena for bærekraftig by- og næringsutvikling
Gjenbruk blir grønn drivkraft
Hovinbyen Sirkulære Oslo (HSO) skal drive frem ny kunnskap, nye løsninger og nye arbeidsplasser innen sirkulær økonomi– særlig innen bygg, anlegg og produksjonsnæring. Globalt står byggenæringen for 50% av råvareuttaket og 35% av alt avfall som genereres. I Norge står næringen for 2 millioner tonn avfall hvert år og 24% av alle utslipp. Hovinbyen har en lang historie innen produksjons- og anleggsvirksomhet som HSO bygger videre på.
Samarbeid for å utvikle grønt næringsliv og kompetanse
Norsk Gjenvinning er Norges smarteste industribedrift 2020
I 2020 vant anlegget prisen for Norges smarteste industribedrift, der juryen begrunnet med at NG er en ledestjerne for bærekraftige løsninger med overføringsverdi også til andre bransjer. Med oppstarten av verdens første fulldigitale sorteringslinje for papir, er selskapet en av landets fremste aktører innen sirkulær økonomi.
Les mer
Overskuddsmasser og massetransport
Når vi bygger byen vår graver vi opp store mengder stein og andre masser. I dag fjernes disse massene med store dieseldrevne lastebiler til deponier utenfor byen, i stedet for å gjenbruke så mye som mulig. Hvordan kan vi samarbeide for å gjøre massehåndtering i Hovinbyen til en sirkulær verdiskaper?
Dette er et av mange prosjekter vi i Hovinbyen Sirkulære Oslo vil jobbe videre med
Kontorer for fremtidens arbeidsformer
I Construction City bygger vi kontorlokaler for fremtidens arbeidsformer. Leietakere vil ha stor fleksibilitet i utformingen av sine lokaler, og i hjertet av bygget er det en rekke fellesfasiliteter som stimulerer til samhandling. Det gjør bygget arealeffektivt, reduserer leiekostnaden, og gir leietakere fleksibilitet i leieforholdet.
Les mer
Grønne og produktive arbeidsplasser
Kabelgata har en rik industrihistorie. Mye har skjedd siden det ble produsert kabler og gummi her. Det neste kapitlet i Kabelgata skal handle om den nye industrien som trengs i omstillingen til et bærekraftig samfunn. Det er allerede etablerte miljøbedrifter i området og det er naturlig å bygge en klynge av aktører innen resirkulering, gjenbruk, upcycling, reparasjon, deling m.m.
De gamle fabrikklokalene legger også til rette for små-skala produksjon, enten det er såkalte maker spaces, håndverksstudioer, små-skala industri eller matproduksjon. Vår ambisjon er at Kabelgata skal bli et levende og produktivt område fylt med ureiste produkter og lokal næringsutvikling.