Revolusjonerende boligkonsept på Ulven

Revolusjonerende boligkonsept på Ulven

Nye, innovative boformer på Ulven

I et forsøk på å gjøre boligmarkedet mer tilgjengelig for unge voksne, introduserer Obos et innovativt konsept på Ulven. Her bygger de en blokk som tilsynelatende ser ut som en vanlig boligblokk, men som inneholder et unikt kollektivkonsept. Du kjøper og eier ditt eget rom, mens du deler kjøkken, stue, bibliotek, og en dagslyshage med naboene.

Obos dedikerer seks etasjer til seks bokollektiver med totalt 28 private soverom. Disse kollektivene har romslige fellesarealer og er rettet mot unge førstegangskjøpere. Blokken vil også inneholde 62 leiligheter spesialtilpasset seniorer, som skal drives i samarbeid med Diakonhjemmet. I utgangspunktet er de to prosjektene adskilt, men de får felles vaskeri og gjesteleilighet.


Praktiske løsninger for deling

Noen leiligheter får eget bad, andre må dele. Fellesvaskeri og gjesteleilighet følger med. Ingunn Andersen Randa, konserndirektør for boligutvikling i Obos, forklarer at dette konseptet gir unge en unik mulighet til å eie en rimelig bolig med høy bokvalitet. Ved å kombinere private rom med fellesarealer, får beboerne mer for pengene enn i en ettroms leilighet i dagens marked.

Plan- og bygningsetaten har nettopp godkjent kollektivet og er positive til et sosialt boligkonsept som tilrettelegger for en annen måte å bo på, som gir flere grupper i samfunnet en mulighet til å komme seg inn på boligmarkedet.

Læring fra Living Lab

Dette er ikke første gang Obos bygger kollektiv. På Vollebekk har de drevet en Living Lab med over 50 beboere siden høsten 2021. Der har naboene bokstavelig talt bodd i en test-lab for kollektive boformer. Erfaringene fra Living Lab brukes nå på Ulven.

Det er utrolig moro at Obos setter erfaringene fra Living Laben på Vollebekk ut i praksis – som er helt i tråd med innovasjonsdistriktets ambisjoner for test- og demonstrasjonsarenaer, videreutvikling av piloter og innovative løsninger. Salget starter neste år, med innflytting i første halvår 2026. Vi gleder oss til å følge dette spennende prosjektet videre!

Illustrasjon: Blår