«Døden på Oslo S» gjenoppstår på Økernsenteret

«Døden på Oslo S» gjenoppstår på Økernsenteret

Når Nationaltheatret setter opp Ingvar Ambjørnsens ungdomsklassiker fra 1988, skjer det i det tidligere kjøpesenteret midt i Hovinbyen.

Nå gjenoppstår den ikoniske filmen i ny drakt med kjente fjes fra aktuelle ungdomsserier som Rådebank, Flus og Royalteen. Rådebank-stjernen Sjur Vatne Brean (22) skal fylle rollen som Proffen. Det er ikke tilfeldig at kulturtilbudet nå vokser i området.

– Den kulturelle satsningen på Økern inngår i en langsiktig strategi om å transformere området, og med kultur og opplevelser skal vi gjøre Økern til et godt sted å bo, leve og jobbe, sier Thomas Holth, prosjektdirektør i Økern Sentrum ANS og eier av Økernsenteret.

Nationaltheatret reklamerer med at man kan se stykket i «det gamle, slitne og utskjelte kjøpesenteret på Økern», og oppleve en musikalsk hyllest til de som faller utenfor.

– At «Døden på Oslo» gis nytt liv midt i Hovinbyen er veldig positivt. Det er en god illustrasjon på at det å trekke kultur inn i utvikling av steder og byer handler om å skape levende samfunn. Kunst og kultur gjør oss i stand til å skape og utvikle oss, sier Elin Schjenken Halvorsen, daglig leder i Hovinbyen Sirkulære Oslo.

Folkekjær generasjonsfortelling

«Døden på Oslo S» handler om ungdommer på kanten av samfunnet, og konsentrerer seg om Torshov-guttene Pelle og Proffen, og om Lena, Nina, Stein og Filla. På 1990-tallet ble filmen en folkekjær generasjonsfortelling, kjærlighetshistorie og Oslo-portrett.

Når stykket settes opp på nytt, er det duket for en «ekstraordinær teaterbegivenhet blant betong og slitne nedlagte butikklokaler, som tar vare på både det farlige og det varme fra denne legendariske historien». Schjenken Halvorsen ønsker publikum velkommen til Hovinbyen.

– I tiden som kommer skal Hovinbyen endres fullstendig, og vi er godt i gang med flere spennende byggeprosjekter. Det at vi kan fylle gamle bygg med nytt liv underveis, er bare et stort pluss og bidrar til sosial og kulturell modning av området og forhåpentligvis etablering av nye virksomheter innenfor kulturnæringen i Hovinbyen. Dette er et fantastisk initiativ som jeg håper mange benytter muligheten til å oppleve, avslutter lederen i Hovinbyen Sirkulære Oslo

Billetter kan kjøpes via Nationaltheatrets nettsider.

Foto: Nationaltheatret