Construction City setter gullstandarden for ombruk av møbler og inventar

Construction City setter gullstandarden for ombruk av møbler og inventar

Ny standarden for ombruk av møbler og inventar

Construction City setter ny standard for bærekraftig møblering, med mål om at 70% av møbler, inventar og utstyr skal gjenbrukes. Dette utfordrer bransjen til å tenke nytt og redusere miljøavtrykket betydelig.

– Vi ønsker å sette en ny standard for hvordan næringsbygg møbleres. Målet er å redusere miljøfotavtrykket så mye som mulig, sier Tore Humberset, prosjektleder for bygg i Construction City Eiendom.

Høye ambisjoner

– Vi tror prosjektet kan sette en ny gullstandard for bærekraftig anskaffelse av kontormøbler, sier Hanne Margrethe Hjermann, daglig leder og interiørarkitekt i IARK.

Hjermann kjenner ikke til andre prosjekt som har så store ambisjoner for gjen- og ombruk av møbler, utstyr og inventar. For å lykkes med dette må man ta i bruk alle virkemidler og samarbeide for å finne gode løsninger.

Kontorbygget på over 100,000 kvadratmeter vil trenge rundt 5000 ulike innredningselementer bare til fellesarealer og personalrestauranten.

– Dette handler om veldig mye mer enn å bare gjenbruke eller ombruke møbler og utstyr. Vi må se på helheten, med logistikk, materialvalg, upcycling og å legge til rette for at det vi anskaffer kan bli brukt på ny i fremtiden, sier Humberset.

Bærekraft i førersetet

Den tradisjonelle måten å anskaffe kontormøbler på resulterer som regel i bruk og kast. Miljøaspekter må vektlegges i mye større grad, og det å se den store helheten og tenke langt frem i tid, er avgjørende.

At prosjekter i Innovasjonsdistriktet har rekordhøye ambisjoner er ikke bare gledelig, det er også svært viktig. Vårt mål er jo nettopp at Innovasjonsdistriktet skal bli et fyrtårn for nye sirkulære løsninger og modeller.

Vi heier på Construction City som baner vei og som åpner allerede til neste år!

Les saken til Construction City her: En ny standard for møblering av næringsbygg - Construction City (constructioncityeiendom.no)

Foto: Construction City