Banksy-utstillingen kommer til Økernsenteret 23. februar!

Banksy-utstillingen kommer til Økernsenteret 23. februar!

Bansksy-utstillingen til kommer til hjertet av Hovinbyen

Økernsenteret skal huse en av de mest spennende kunstbegivenhetene i nyere tid: "The Mystery of Banksy – A Genius Mind". Dette er en omfattende utstilling med arbeidene til den kjente street art-kunstneren Banksy.

Siden våren 2021, da utstillingen åpnet i München, har den tiltrukket seg mer enn 1,4 millioner besøkende i Wien, Berlin, Zürich og Hamburg. Etter å ha vært i Malmö, hvor over 70.000 fikk med seg utstillingen, kommer den nå til Oslo.

– Vi er så begeistret over at Mystery of Banksy valgte Økern Sentrum som neste og eneste stopp i Norge. Utstillingen vil ytterligere sette Økern på kartet blant Oslos befolkning som et urbant sted med kreativitet, musikk, sport, kultur og spennende mat og vin, sier prosjektdirektør i Økern Sentrum, Thomas Holth.

Stiller ut over 150 verk

Utstillingen, som står fra 23. februar til 16. juni, gir et unikt innblikk i arbeidene til en av populærkulturens mest innflytelsesrike skikkelser, og består av over 150 verk.

Bjørn Heiseldal, produsent og administrerende direktør i Thalia, er storfornøyd med å få utstillingen til Oslo.

– Vi er utrolig stolte av å kunne åpne dørene til denne storslagne utstillingen. Økernsenterets beliggenhet langs linje 5 i Groruddalen, kjent for sin rike graffitikunst, gjør stedet perfekt for en slik utstilling.

Mysteriet fortsetter

Banksy er berømt verden over, men likevel et mysterium. Den Bristol-fødte og fortsatt anonyme graffitikunstneren er kjent for å utfordre bransjens grenser og har skapt overskrifter i årevis. På bakgrunn av Banksys eget motto «Copyright is for losers ©TM», er utstillingen ikke offisielt autorisert.

Verdt å få med seg

Økern skal bli selve hjertet og sentrumet i Innovasjonsdistriktet, og et mangfoldig kulturliv er en helt sentral og viktig del av byutviklingsgrepet. Derfor er det ekstra moro at utstillingen vises akkurat her.

Vi oppfordrer alle til å ta turen til Økern - dette vil du ikke gå glipp av!

Besøksinformasjon:

Dato: 23. februar - 16. juni

Sted: Økernsenteret, Oslo